Tips om tijdens je vakantie naar Bari fit te blijven

Ga jij binnenkort op vakantie naar het prachtige zuiden van Italië? Dan is het natuurlijk wel verstandig om ook hier tijdens je vakantie het nodige te blijven doen aan je conditie. De kans dat je namelijk anders bij thuiskomst een flinke achterstand hebt, is vrij groot. Vooral als je normaal regelmatig in de sportschool te vinden bent, is het wel belangrijk dit ook door te trekken tijdens je vakantie. Twee weken lang ongezond eten en eventueel ook alcohol dragen beide natuurlijk niet echt bij aan de gezondheid van je lichaam. Om er dan toch voor te zorgen dat je tijdens je vakantie fit blijft en dus ook lekker kunt bewegen, hebben wij een aantal tips voor je.

Wat zijn je doelen?

Stel dat je keihard aan het trainen bent voor een (halve) marathon en je gaat twee weken voordat het zover is, een week op vakantie naar het prachtige Bari Italië, dan is het alles behalve verstandig om niets te doen. De kans dat je dan wat qua niveau en ook conditie naar beneden gaat is vrij groot. Uiteraard is het wel belangrijk dat je je aanpast aan de omstandigheden, omdat je ook dan meer kapot kunt maken dan je eigenlijk zou willen. Bepaal dus vooraf voor jezelf wat je doelen zijn en in welke mate je wilt blijven bewegen. Zo is het bijvoorbeeld ook helemaal niet verkeerd om in plaats van waar je in Nederland iedere dag gaat hardlopen, dit tijdens je vakantie te halveren, dus om te dag te gaan.

Ga wat vaker lopend de stad in

De meeste mensen die op vakantie gaan, willen het zichzelf zo makkelijk mogelijk maken. Wat we dan vaak zien, is dat er een auto wordt gehuurd en eigenlijk zelfs het kleine stukje naar de supermarkt met de auto wordt gedaan. Ontzettend zonde als je het ons vraagt en ook niet goed voor je gezondheid. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met het hele gezin naar een stadje te lopen, zodat je ondertussen ook kunt genieten van de natuur en eventuele andere bezienswaardigheden. Zo kun je de verschillende gebouwen en ook andere bezienswaardigheden van bijvoorbeeld de Gallipoli oorlog een stuk beter zien wanneer je te voet door deze stad loopt, dan wanneer je ervoor kiest om met de auto over de snelweg te gaan en vaak niet veel meer ziet dan uitgestrekte weilanden.

Let ook op je voeding

Voldoende bewegen is belangrijk, maar je voeding speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Let daarom dus ook goed op wat je eet. Nu mag je tijdens de vakantie echt wel een keer wat extra’s, maar is het vooral verstandig rekening te houden met alcohol en ook de hoeveelheid die je opschept. Wat we namelijk vaak zien bij mensen die in een hotel verblijven, is dat ze veel meer eten dan wat ze normaal thuis doen. Je kunt dan wel gezond eten, maar op het moment dat je te veel eet, zal dit ook in het geval van gezonde voeding, niet goed zijn voor je.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!