NHG Hypotheek: Verlaag de Drempel naar Woningbezit

Ben je op zoek naar een betaalbare hypotheek om je droomhuis te kopen? Dan is een NHG Hypotheek wellicht de juiste keuze voor jou. Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kun je profiteren van voordelige rentetarieven, hogere leenbedragen en bescherming tegen financiële risico’s. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van de NHG Hypotheek bespreken, inclusief de voordelen, aanvraagprocedure en andere relevante informatie. Lees verder om meer te weten te komen over de NHG Hypotheek en hoe het je kan helpen om de drempel naar woningbezit te verlagen.

Wat is een NHG Hypotheek?

Een NHG Hypotheek is een hypotheeklening met de Nationale Hypotheek Garantie. Dit betekent dat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) garant staat voor een deel van je hypotheekschuld. Met NHG Hypotheek kun je profiteren van gunstige voorwaarden, omdat de garantie een extra zekerheid biedt aan de geldverstrekker. Hierdoor kun je als huizenkoper in aanmerking komen voor een lagere rente en mogelijk een hoger leenbedrag.

Voordelen van NHG Hypotheek

De NHG Hypotheek biedt verschillende voordelen voor huizenkopers. Hier zijn enkele belangrijke voordelen op een rijtje:

  1. Lagere rentetarieven: Met NHG Hypotheek kom je mogelijk in aanmerking voor lagere rentetarieven, omdat de garantie het risico voor de geldverstrekker vermindert. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren over de looptijd van je hypotheek.
  2. Hogere leenbedragen: Met een NHG duurzame hypotheek kun je in sommige gevallen een hoger leenbedrag krijgen dan bij een conventionele hypotheek. Dit kan handig zijn als je een duurdere woning wilt kopen of extra financiële ruimte nodig hebt.
  3. Bescherming tegen financiële risico’s: NHG Hypotheek biedt bescherming tegen financiële risico’s, zoals werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van een partner. Als je door onvoorziene omstandigheden je hypotheeklasten niet meer kunt dragen, kan de NHG de restschuld kwijtschelden.

In aanmerking komen voor NHG Hypotheek

Om in aanmerking te komen voor een NHG Hypotheek, moet je voldoen aan bepaalde criteria. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

Inkomenseisen

Je moet kunnen aantonen dat je voldoende inkomen hebt om de maandelijkse hypotheeklasten te kunnen dragen. Het precieze inkomensvereiste hangt af van je persoonlijke situatie en kan variëren tussen geldverstrekkers. Het is verstandig om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur om te bepalen of je aan de inkomenseisen voldoet.

Beperkingen op de waarde van de woning

Er gelden ook beperkingen op de waarde van de woning die je wilt kopen. De maximale koopsom mag niet hoger zijn dan het bedrag dat door het NHG wordt vastgesteld. Deze grens wordt jaarlijks herzien en kan variëren. Het is raadzaam om de actuele NHG-grens te raadplegen voordat je een woning gaat kopen.

Andere criteria

Naast de inkomenseisen en waardebeperkingen zijn er nog andere criteria waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor NHG Hypotheek. Dit kan onder meer betrekking hebben op je leeftijd, nationaliteit en de bestemming van de woning. Zorg ervoor dat je de specifieke criteria van de geldverstrekker begrijpt voordat je een aanvraag indient.

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!