Gezond bewegen in de natuur: dit zijn de mooiste fietsroutes van Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie om per fiets te verkennen. Het uitgestrekte landschap, de mooie bossen en de pittoreske dorpjes maken het fietsen in Drenthe een unieke ervaring. Er zijn talloze fietsroutes in Drenthe die geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren fietsers. In deze blog zetten we de leukste fietsroutes in Drenthe voor je op een rij.

  1. Dwingelderveldroute

De Dwingelderveldroute is een prachtige route door Nationaal Park Dwingelderveld. De route start bij het bezoekerscentrum en voert je door uitgestrekte heidevelden en langs mooie vennetjes. Onderweg kom je langs diverse bezienswaardigheden, zoals de radiotelescoop van Dwingeloo en het Dwingelderveld Informatiecentrum. De route is ongeveer 35 kilometer lang en goed bewegwijzerd.

  1. Rondje Drentse Aa

Het Rondje Drentse Aa is een afwisselende route van ongeveer 40 kilometer door het prachtige stroomgebied van de Drentse Aa. Je fietst door het mooie esdorpenlandschap, langs oude hunebedden en door uitgestrekte bossen. Onderweg kom je langs diverse bezienswaardigheden, zoals de molen van Rolde en het Boomkroonpad.

  1. Rondje Veenhuizen

Het Rondje Veenhuizen is een afwisselende route van ongeveer 35 kilometer door het mooie landschap rondom het dorp Veenhuizen. De route voert je langs mooie bossen, heidevelden en de voormalige strafkolonie Veenhuizen. Onderweg kom je langs diverse bezienswaardigheden, zoals het Gevangenismuseum en het Maallust brouwerijcafé.

  1. Drentsche Aa-Route

De Drentsche Aa-Route is een prachtige route van ongeveer 60 kilometer door het mooie stroomgebied van de Drentsche Aa. De route voert je langs mooie brinkdorpen, oude hunebedden en door uitgestrekte bossen. Onderweg kom je langs diverse bezienswaardigheden, zoals de Kampsheide en de Vlinderbalie.

Vakantiepark Drenthe en vakantiehuizen in Drenthe

Wil je de leukste fietsroutes in Drenthe verkennen? Kies dan een vakantiehuis in Drenthe en ga erop uit in deze provincie. Ben je op zoek naar een fijne accommodatie? Er is altijd wel een vakantiehuis dat voldoet aan uw wensen.

Er is keuze genoeg aan mooie fietsroute in Drenthe. Of je nu houdt van uitgestrekte heidevelden, kronkelende beekjes of prachtige bossen, er is altijd wel een fietsroute die bij jouw wensen past. Verblijf je in een vakantiepark in Drenthe of huur je een vakantiehuis in Drenthe, dan heb je alle vrijheid om deze mooie provincie per fiets te verkennen.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!