Duurzame inzetbaarheid: Hoe een Persoonlijke Gezondheidscheck en PMO Onderzoek kunnen bijdragen

Heb je je ooit afgevraagd hoe je duurzaam inzetbaar kan blijven op de arbeidsmarkt? Met de steeds veranderende werkwereld is het belangrijk om proactief te zijn en je gezondheid en welzijn op de eerste plaats te zetten. Gelukkig zijn er twee geweldige tools die je kunnen helpen: de Persoonlijke Gezondheidscheck en het Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

Persoonlijke gezondheidscheck door middel van een meting

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een online-instrument dat je helpt om inzicht te krijgen in je eigen gezondheid. Met behulp van vragenlijsten en metingen krijg je een overzicht van je fysieke en mentale gezondheid. Het mooie is dat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je de check doet, omdat het online beschikbaar is. Je kunt het zelfs doen vanuit het comfort van je eigen huis!

Goede gezondheid essentieel voor het behouden van een baan

Waarom is dit belangrijk voor duurzame inzetbaarheid? Nou, het is bewezen dat een goede gezondheid een belangrijke factor is voor het behoud van een baan en het succesvol uitvoeren van taken. Door regelmatig de Persoonlijke Gezondheidscheck te doen, kun je problemen vroegtijdig opsporen en preventief handelen. Of het nu gaat om stress, slaapproblemen, een slecht eetpatroon of iets anders, door bewust te zijn van je gezondheid kun je actie ondernemen om jezelf gezond en inzetbaar te houden.

Uitgebreid preventief medisch onderzoek

Een andere tool die je kan helpen is het Preventief Medisch Onderzoek (PMO onderzoek). Dit is een uitgebreid medisch onderzoek dat specifiek gericht is op het voorkomen van gezondheidsproblemen die verband houden met je werk. Het PMO wordt uitgevoerd door een bedrijfsarts en omvat onder andere een lichamelijk onderzoek, bloed- en urinetests, en een evaluatie van je werkgerelateerde risico’s.

Het PMO is vooral relevant voor duurzame inzetbaarheid omdat het je in staat stelt om potentiële gezondheidsproblemen vroegtijdig te signaleren en te behandelen. Door regelmatig een PMO te ondergaan, kun je jezelf beschermen tegen werkgerelateerde gezondheidsrisico’s en ervoor zorgen dat je in staat bent om je werk goed te blijven doen.

PAGO, verplicht arbeidsgezondheidsonderzoek

Naast de Persoonlijke Gezondheidscheck en het PMO, is er nog een andere vorm van medisch onderzoek dat relevant is voor duurzame inzetbaarheid: het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Dit is een verplicht onderzoek dat werkgevers aanbieden aan hun werknemers om hun gezondheid en inzetbaarheid op de lange termijn te waarborgen.

Het PAGO richt zich op het vroegtijdig opsporen van gezondheidsproblemen die verband houden met het werk en het adviseren van werknemers over mogelijke preventieve maatregelen. Het is een belangrijk instrument om ervoor te zorgen dat werknemers gezond en in staat blijven om hun werk uit te voeren.

Kortom, duurzame inzetbaarheid is essentieel in de moderne arbeidswereld. Door regelmatig gebruik te maken van tools zoals de Persoonlijke Gezondheidscheck, het PMO en het PAGO, kun je proactief je gezondheid monitoren en problemen vroegtijdig aanpakken. Vergeet niet dat je gezondheid op de eerste plaats moet komen, dus zorg ervoor dat je regelmatig een check-up doet en jezelf beschermt tegen werkgerelateerde gezondheidsrisico’s. Blijf gezond en inzetbaar!

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!