De voordelen van het dragen van een baard voor je huid

Het dragen van een baard is niet alleen een aanrader om je mannelijkheid nog beter naar voren te laten komen, maar ook om je huid te beschermen. Nu geldt dit in veel gevallen natuurlijk niet voor een stoppelbaard, maar wel voor een ‘echte’ baard. Vooral nu we steeds vaker zien dat veel mannen weer een baard dragen, is het goed de voordelen ervan eens te benoemen. Naast het feit dat het bijdraagt aan je looks, heeft het ook de nodige andere voordelen. Dus heb je een baard of ben je voornemens een baard te laten groeien, dan is het zeker de moeite waard om deze voordelen eens goed door te lezen. Je zult namelijk versteld staan van de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Bescherming tegen UV straling

Wanneer je je baard laat staan, is het zaak dat je deze regelmatig laat bijwerken. Dit kun je zelf doen, maar laten trimmen bij een barbershop in de buurt is natuurlijk een veel betere optie. Wel is het belangrijk ervoor te zorgen dat je baard niet te kort wordt gemaakt. Wist je namelijk dat deze je huid beschermt tegen de UV straling die op je lichaam komt wanneer je buiten bent? Onze huid kan namelijk gemakkelijk beschadigd raken door langdurige blootstelling aan de zon, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering, rimpels en zelfs huidkanker. Een goed onderhouden baard kan helpen je huid beter te beschermen, waardoor je huid langer mooi blijft en de kans op vroegtijdige tekenen van veroudering veel minder wordt.

Zorgt voor extra hydratatie

Onze huis is ons grootste orgaan en heeft voldoende vocht nodig om strak en mooi te blijven. Nu ontkomen we er niet aan dat we ouder worden, maar kun je door middel van een baard wel zorgen voor het beter hydrateren van de huid. Dit werkt namelijk twee kanten op, aangezien je baard zorgt voor bescherming, waardoor het vocht in de huid minder snel kan verdampen en zijn de haren van je baard voorzien van vocht, waardoor de huid hier uit kan putten wanneer dit nodig is. Belangrijk is natuurlijk wel dat de baard goed wordt onderhouden. Laat je je baard namelijk regelmatig door een gespecialiseerde barbier Amsterdam, dan weet je in ieder geval zeker dat deze niet alleen netjes wordt bijgewerkt, maar ook goed wordt verzorgd met verschillende verzorgingsproducten. Dit zorgt ervoor dat de haren beter gehydrateerd blijven, wat zowel de gezondheid van je huid, als de uitstraling van je baard ten goede komt.

Bescherming tegen bacteriën

Dagelijks worden we natuurlijk blootgesteld aan allerlei verschillende soorten bacteriën. Deze zullen voor het grootste deel niet schadelijk zijn, maar het kan wel voorkomen dat er iemand met griep of een ander virus bij je in de buurt zit. Op het moment dat je een baard hebt, is het voor de bacteriën en allergenen die in de lucht zweven, een stuk lastiger om de huid te bereiken, waardoor je baard eigenlijk fungeert als een soort van filter. Zo is de kans dus een stuk kleiner dat je ziek wordt.

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!