Bewust gezond worden dankzij de fiets

Fietsen

Gezondheid is een van de grootste geschenken die we in het leven kunnen ontvangen. Helaas, vele mensen weten niet hoe ze gezond kunnen blijven. Een geweldige manier om gezond te blijven is door meer te gaan fietsen. Fietsen is een geweldig middel om je lichaam en geest te trainen. Het is ook een leuke manier om te genieten van de natuur en de omgeving. Probeer het vandaag nog en voel de voordelen!

Fietsen is goed voor de gezondheid

Fietsen is een geweldige manier om calorieën te verbranden. Je kunt de stofwisseling verbeteren, bloeddruk verlagen, gewicht verliezen en je hart- en longfunctie verbeteren. Het is ook een geweldige manier om stress te verminderen. Je kunt jouw fysieke conditie verbeteren door 30 minuten per dag te fietsen. 

Geld besparen door te fietsen

Fietsen is ook een geweldige manier om geld te besparen. Je kunt geld besparen op benzine, parkeergeld en onderhoudskosten voor de auto. Je kunt ook geld besparen door thuis te werken of naar school te gaan. 

Fietsen is sociaal

Fietsen is ook een geweldige manier om de gemeenschap te helpen. Door te fietsen, produceer je geen schadelijke emissies of uitlaatgassen. Ga met je vrienden een middag met de mountainbike de heuvels in en beleef sportieve en gezellige momenten samen.

Iedere fiets is gezond

Het maakt niet uit wat voor fiets je gebruikt, iedere meter met wat voor fiets dan ook is zoveel gezonder dan met de auto of het openbaar vervoer. 

Met de stadsfiets, welke speciaal ontworpen is om gemakkelijk te navigeren in stedelijke omgevingen. De stadsfietsen zijn vaak wat lichter, smaller, gemaakt met stijlvolle details en gemakkelijk te manoeuvreren in drukke stadsomgevingen. Verder heb je ook nog de mountainbike, welke voor de sportievelingen is, of mensen die off-the-road willen gaan. De damesfiets, moederfiets, omafiets of weduwe, bakfiets, elektrische fiets, vouwfiets etc. Fietsen is een geweldige manier om gezond te worden en te blijven. Je kunt jouw lichamelijke, geestelijke en financiële gezondheid verbeteren. 

 

Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach

Voel jij je niet fit? Zit je kleding niet lekker? Voel jij je onzeker over je lichaam? Heb je weinig energie om leuke dingen te doen? Zonde! Dat kan echt anders. Ik kan en wil je graag helpen omdat ik oprecht geloof in de kracht van de juiste voeding en de juiste leefstijl. Ik ben gediplomeerd voedingscoach en ervaringsdeskundige. Alles wat ik weet deel ik met je (en de 100.000 andere maandelijkse bezoekers van deze website) in de artikelen die ik regelmatig post, via de e-boeken die ik in eigen beheer uitgeef en door persoonlijk voedingsadvies te geven via mijn online voedingsadviespraktijk NLbewustvoedingsadvies. Ik leef het zelf en het werkt echt!