By Redactie Lunch, Salades, Vegetarisch Koolhydraat arm, Paleo, Vega
januari 3, 2016
Een lekkere en gezonde salade met gort en quinoa. Gort en quinoa smaken een beetje nootachtig en zitten bomvol gezonde stoffen zoals eiwitten en mineralen. Ook geven ze je een verzadigd gevoel.
1breng 2 pannen water aan de kook
2doe in de ene pan de gort en de andere pan de quinoa
3kook de quinoa op een laag vuur 10 Minuten
4kook de gort op een laag vuur 30 Minuten
5laat de quinoa uitlekken in een vergiet
6als de gort klaar is, ook laten uitlekken
7let wel, laat de gort niet zo lang koken dat het romig wordt
8voeg olijfolie toe zodat de gort smeuïg blijft en laat afkoelen
9schil de sinaasappel en snijd deze in partjes
10was de granny smith appel en snijd deze in partjes
11maak de dressing met 4 eetlepels extra virgen olijfolie, 1 eetlepel honing en gebruik wat van de sap van de sinaasappels
12neem nu de gemengde salade en voeg deze samen met de appel en de sinaasappel
13presenteer de salade op een schaal of een bord en voeg de afgekoelde quinoa en gort toe
14als laatste voeg je wat alfalfa toe, voor de smaak en garnering
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.