By Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach Kip, Salades Koolhydraat arm, Paleo
augustus 18, 2015
Een frisse, knapperige en gezonde salade voor 2 personen. Romeinse sla bevat veel vitamine A, K en C en antioxidanten en foliumzuur. Het helpt om je bloedvaten elastisch en je bloeddruk op peil te houden. Tip, je kunt de Ceasar salade ook aanvullen met peulvruchten, linzen of bonen. Dan wordt het meer een maaltijdsalade.
Bereiding ei
1kook 1 ei in het water gedurende 4 Minuten
2laat het ei schrikken en even afkoelen
Bereiding croutons
1verwarm een koekenpan op hoog vuur
2snijd 1/2 teen knoflook fijn
3snijd het brood in blokjes
4doe een scheutje olijfolie in de koekenpan
5laat de knoflook even meebakken
6doe de blokjes brood in de pan
7schud de pan zodat de croutons geleidelijk en mooi bruin en krokant worden
8haal de croutons uit de pan, laat ze afkoelen op een schoon bord
Bereiding kipfilet
1snijd de kipfilet in dunne reepjes
2voeg naar smaak verse peper toe
3verwarm een koekenpan op hoog vuur
4doe een scheutje olijfolie in de koekenpan
5snij 1/2 teen knoflook en laat de knoflook even meebakken
6doe de kipfilet in de pan en laat rustig bakken
7als de kip gaar is leg je het eveneens op een schoon bord om af te koelen
Bereiding mayonaise
1neem het eigeel van 1 ei en doe dat in een kom
2voeg de ansjovis en de Parmezaanse kaas toe
3klop het geheel terwijl je langzaam olijfolie toevoegt
4knijp 1/4 citroen uit en blijf nog ongeveer 30 seconden mixen
Bereiding sla
1was de Romeinse sla goed uit en snijd hem in grove stukken
2mix de mayonaise met de sla
3rasp de Parmezaanse kaas
Presentatie
1doe de Romeinse sla op een schaal of een groot bord
2snij het gekookte ei en verdeel het over de salade
3verdeel de kipfilet over de salade
4verdeel de croutons over de salade
5voeg naar smaak verse peper toe
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.