Pastasaus | Recept voor pastasaus | NLbewustgezond.nl
pastasaus
pastasaus

Zelf gemaakte pastasaus met basilicum. Snel en eenvoudig.

  By Redactie  ,   

december 6, 2015

Maak zelf een heerlijke verse pastasaus, met verse kruiden. Als je de pastasaus gebruikt voor bij de pasta, kies dan voor volkoren of voor spelt pasta. Dat voedt meer, waardoor je er minder van eet en langer verzadigd bent. Hierdoor beperk je je calorie-inname.

PS: Voeg wat meer vocht toe bijvoorbeeld rundvlees bouillon en je hebt een vers gemaakte gebonden tomatensoep.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Opbrengsten: 2 personen

Ingrediënten

10 tomaten in blokjes gesneden

150 uitgebakken spekblokjes

1 blikje tomatenpuree

2 grote witte of rode uien, in blokjes gesneden

2 tenen knoflook

1 courgette

1 winter wortel

1 rode paprika

Parmezaanse kaas

verse basilicum

verse oregano of uit een potje

Keltisch zeezout

vers gemalen peper

olijfolie of arachideolie

Extra benodigdheden

staafmixer

eventueel crème fraiche of kookroom

Aanwijzingen

1bak de spekjes in hun eigen vet krokant

2snijd in de tussentijd de groenten en de kruiden

3bak de uien in een verhitte koekenpan (met olie)

4voeg de knoflook toe wanneer de uien een beetje glazig worden

5bak de tomatenpuree even mee

6voeg de gesneden tomaten toe en roer alles goed door elkaar

7voeg de andere groenten en kruiden toe

8laat het geheel 10 Minuten pruttelen

9giet het vet van de spekjes in een hitte bestendige kom

10voeg de krokante spekjes toe aan de saus

11rasp de Parmezaanse kaas naar smaak en voeg toe

12peper en zout toevoegen, naar eigen smaak

13maak de saus glad door te pureren met de staafmixer

00:00

1 Review

Xandra V

februari 7, 2016

Ipv pasta zou je ook courgette spaghetti kunnen maken. De courgette door een spirelli snijder halen en je hebt sliertjes die je kunt roerbakken. Gezonde en erg lekker.