By Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach Vis, Voorgerechten Koolhydraat arm, Paleo
oktober 18, 2015
Zowel zalm en avocado zitten ramvol met gezonde vetten. Zalm bevat veel gezonde omega 3 vetten en avocado levert je veel gezonde vitaminen, zoals B1, B6 en C en mineralen zoals magnesium, ijzer, koper en calcium. Zalm met guacamole bevat ook veel vezels, dus het verzadigt behoorlijk. Een ideaal voorgerecht voor een gezond gewicht.
1snij de avocado's in tweeën
2verwijder de grote pit (door met de scherpe kant van je mes op de pit te slaan, totdat deze vast zit, dan een beetje wrikken en draaien)
3lepel de avocado's leeg in een schaal
4snij de limoen door de helft en knijp 1 part uit boven de avocado (dit voorkomt dat de avocado bruin van kleur wordt)
5snij de tomaat in kleine blokjes
6snipper het sjalotje
7voeg de gesneden tomaat en sjalot toe aan de avocado
8prak met een vork het mengsel van avocado door elkaar
9verse peper, zeezout en een beetje chilipeper toevoegen naar smaak
Opmaak bord
1gebruik een kookring (of een rond bakje/beker) en vul deze tot ongeveer 1,5 cm met guacamole
2presenteer de guacamole midden op een bord
3drapeer de gerookte zalm over de guacamole
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.