Havermoutkoek | Havermout recepten | NLbewustgezond.nl
Havermout koek
Havermout koek

Havermoutkoek met banaan en zonder suiker

  By Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach  ,   ,

november 15, 2015

Havermoutkoek is erg lekker, gezond en verzadigend. Havermout bevat veel vezels, waardoor het je goed verzadigde en je bloedsuikerspiegel niet snel laat stijgen. Ook laat het je cholesterol gehalte dalen en bevat het weinig calorieën. Deze havermoutkoek bevat ook vrij veel antioxidanten. Antioxidanten beschermen je tegen schadelijke stoffen. Tenslotte bevat havermout geen gluten.

  • Prep: 8 mins
  • Cook: 15 mins
  • Opbrengsten: 10 stuks

Ingrediënten

2 bananen geprakt

100 gram havermout

40 gram kokos

40 gram amandelen, gehakt

20 gram cranberry's

20 gram kokosvet

Benodigdheden

oven voorverwarmd op 180 graden

bakplaat

bakpapier

Aanwijzingen

1verhit je oven op 180 graden

2prak de bananen met een vork tot moes

3hak de amandelen fijn

4doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar

5smelt het kokosvet in een pan en voeg toe aan het mengsel

6doe het bakpapier op de bakplaat

7kneed 10 ovale vormpjes en leg ze gelijk op het bakpapier

8druk de havermoutkoek een beetje aan

9bak in de over gedurende 15 Minuten op 180 graden

00:00

1 Review

Sandra

november 16, 2015

Eenvoudig te maken en ze smaken heerlijk!