By Matthijn Tromp Voeding en lifestyle coach Lunch, Vegetarisch Bakken
november 22, 2015
Heerlijke havermout pannenkoeken met rood fruit van bessen en aardbeien. Havermout is supergezond, want het bevat veel vezels en verzadigd voor lange tijd omdat de koolhydraten langzaam worden opgenomen. Ideaal dus, wanneer je op je gewicht wilt letten. Havermout is ook glutenvrij en het bevat de broodnodige eiwitten. Wetenschappers stellen ook dat je door het eten van havermout langer leeft. Het bevat de gezonde mineralen magnesium en selenium en het zou de risico's op hart- en vaatziekten verlagen. Havermout pannenkoeken zijn dus lekker gezond.
1maal de havermout tot meel met de staafmixer of de keukenmachine
2voeg het boekweitmeel, de meld en de eieren toe
3klop met een garde totdat je een glad beslag krijgt
4verhit de olie in een grote koekenpan
5giet met een soeplepel het beslag in de koekenpan
6bak de havermout pannenkoek aan beide kanten totdat deze goudbruin zien
7als de pannenkoek klaar is leg je hem op een verwarmd bord en dek hem af met een grote deksel
8herhaal net zolang totdat het beslag op is
Serveertip
1presenteer het rode fruit over de havermout pannenkoeken
Ander fruit en ook erg lekker
1appel en rozijnen met kaneel is er ook erg lekker bij
2snij de appel in partjes
3bak even op in een voorverwarmde koekenpan
4voeg de rozijnen toe
5een beetje kaneel erover
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.